+30.210.3617.190 +30.210.3617.195 info@octane.gr
News
OCTANE's news updates

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H OCTANE Management Consultants αναγνωρίστηκε ως Great Place to Work


Μια διάκριση που επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας στη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό


Αθήνα 13.3.2023 - Η OCTANE Management Consultants, συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα λαμβάνοντας την Πιστοποίηση του Great Place to Work®. Η πιστοποίηση, που αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία, ήρθε ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας αναλυτικής αξιολόγησης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Great Place to Work® Hellas σχετικά με το περιβάλλον εργασίας που έχει κτίσει η OCTANE.

 

Η σημαντική αυτή διάκριση, που ήρθε μάλιστα με εμφατικό τρόπο καθώς η OCTANE συγκέντρωσε βαθμολογία 97% στη συνολική αξιολόγησή της ως εργασιακό περιβάλλον από τους συμμετέχοντες,  επιβεβαιώνει την έμπρακτη εφαρμογή της δέσμευσης της  εταιρείας στο να λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος. Για την OCTANE αποτελεί δομικό στοιχείο της λειτουργίας της η διαρκής ενδυνάμωση των στελεχών της και η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, ενώ ταυτόχρονα, στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας εταιρικής κουλτούρας που βασίζεται στον σεβασμό και την ανάπτυξη και  διατήρηση ανθρώπινων σχέσεων.

 

Η έρευνα αξιολόγησης επικεντρώθηκε σε μια σειρά  παραμέτρων που συνθέτουν τη συνολική εμπειρία κάθε εργαζόμενου στον εργασιακό του χώρο όπως: η αξιοπιστία της διοίκησης, ο σεβασμός προς τους εργαζομένους, το αίσθημα δικαιοσύνης, η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι και η συντροφικότητα που αναπτύσσεται στον εργασιακό χώρο.

 

Με αφορμή την απόκτηση της πιστοποίησης του Great Place to Work, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟCTANE, Γιάννης Σπυρόπουλος σημείωσε: «Μέσα σε ένα ιδιαίτερα  ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο εργαζόμενος αποτελεί σημείο αναφοράς για την OCTANE.  Η πιστοποίησή μας ως Great Place to Work® έχει για εμάς βαρύνουσα σημασία,  αφού  προέρχεται από τους δικούς μας ανθρώπους. Η αναγνώριση αυτή, αποτελεί για εμάς κίνητρο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε διαρκώς για τη βελτίωση της καθημερινότητας, τη συστηματική εκπαίδευση κι ανάπτυξη των δεξιοτήτων των στελεχών μας και τη διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας όλων των μελών της ομάδας μας. Κυρίως όμως, ενδυναμώνει την προτεραιότητα που δίνουμε στην Octane στις ανθρώπινες σχέσεις. Όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους πελάτες μας με γνώμονα την υπευθυνότητα, την αξιοπιστία, την ακεραιότητα και την συνεργατικότητα».

 

Λίγα λόγια για την OCTANE Management Consultants:

 

H OCTANE, κεφαλαιοποιώντας την 16χρονη επιτυχημένη πορεία της στην ευρύτερη αγορά των συμβουλευτικών υπηρεσιών Management, έχει πετύχει να είναι σήμερα στρατηγικά τοποθετημένη ως μία από τις σημαντικότερες Ελληνικές εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχοντας ολοκληρώσει πάνω από 1.000 έργα στρατηγικής, βελτιστοποίησης εμπειρίας πελάτη, εταιρικής οργάνωσης, υποστήριξης συναλλαγών και διαχείρισης έργων στρατηγικής σημασίας, οι άνθρωποι της OCTANE εστιάζουν πάντοτε στο να προσφέρουν πρακτικές, υλοποιήσιμες συμβουλές υψηλής προστιθέμενης αξίας, που κάνουν τη διαφορά.

Οι εταίροι και εργαζόμενοι της OCTANE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σας εύχονται ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018.

 

Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της OCTANE θα παραμείνουν κλειστά από τις 25/12/2017 έως και τις 07/01/2018.

-----------------------------

The Partners and staff of OCTANE MANAGEMENT CONSULTANTS wish you HAPPY HOLIDAYS and WARM WISHES FOR 2018.

 

Please note that OCTANE offices will remain closed from 25/12/2017 until 07/01/2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΛΩΡΟΣ ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ OCTANE

 

Στην πρόσληψη του Αλέξανδρου Χλωρού ως Διευθυντή προχώρησε η OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων (www.octaneconsultants.com).

 

Ο κ.Χλωρός έχει εμπειρία 20 ετών σε ανώτερες θέσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών και project management. Έχει διατελέσει Διευθυντής και Business Unit Head στην KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων καθώς και Project Manager υπεύθυνος γα την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και την στρατηγική παραχώρησης των 23 Μαρινών και 10 Λιμένων στο ΤΑΙΠΕΔ. Έχει εργασθεί σε μια σειρά από άλλες εταιρείες του συμβουλευτικού και χρηματοπιστωτικού τομέα όπως οι PQH, CNL Capital Managers, Plexus Consulting και Smith Bucklin & Associates.  Έχει επίσης διατελέσει μέλος ΔΣ του ΟΛΘ.

 

Εξειδικεύεται στην υποστήριξη ιδιωτικοποιήσεων και εξαγορών, στη στρατηγική μαρινών και λιμένων, και στη διοίκηση σύνθετων έργων για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, διεθνείς φορείς και τον Ελληνικό ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OCTANE, Γιάννης Σπυρόπουλος, ανέφερε σχετικά:

 

«Στην OCTANE ανταποκρινόμαστε στην ολοένα και ισχυρότερη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας, υλοποιώντας ένα στρατηγικό σχέδιο ταχύτατης ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτά η OCTANE επενδύει στα ικανότερα στελέχη της αγοράς, ενισχύοντας συνεχώς την ομάδα μας με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας και την διεύρυνση των υπηρεσιών μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία μας με τον Αλέξανδρο Χλωρό, ένα στέλεχος που μας προσθέτει εξαιρετική εμπειρία, επαγγελματισμό και τεχνογνωσία.»

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – PRESS RELEASE

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το launch event της Horwath HTL όπου ανακοινώθηκε η συνεργασία της με την OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και η είσοδός της στην Ελληνική τουριστική αγορά.

 

Στο event συμμετείχαν πάνω από 50 στελέχη του Ελληνικού τουρισμού, και μίλησαν ο James Chappell, CEO and Global Business Director της Horwath HTL, ο Heinz Wehrle, Managing Partner, Horwath HTL Switzerland και ο Χρήστος Μιχαηλίδης, CEO της Horwath HTL Κύπρου.

 

Η Horwath HTL (www.horwathhtl.com) είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον κλάδο του Τουρισμού. Έχει ιστορία άνω των 100 ετών, 45 εξειδικευμένα γραφεία σε 38 χώρες, και έχει εκτελέσει πάνω από 16,000 έργα για διεθνείς τουριστικές αρχές, επενδυτές, ξενοδοχειακούς ομίλους και τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Η OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων (www.octaneconsultants.com) ιδρύθηκε το 2007 και έχει εκτελέσει πάνω από 300 συμβουλευτικά έργα στην Ελληνική αγορά για πελάτες στον Τουρισμό και άλλους κλάδους.

 

Η συνεργασία έχει στόχο να υποστηρίξει την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού προσφέροντας πρακτικές και εφαρμοσμένες υπηρεσίες για θέματα περιφερειακής τουριστικής ανάπτυξης, θεματικού τουρισμού, εφαρμογής καινοτομιών, αναδιάρθρωσης ξενοδοχειακών μονάδων, προσέλκυσης και υποστήριξης επενδυτών κ.α.

 

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της OCTANE κ.Γιάννης Σπυρόπουλος «ο συνδυασμός της εξειδικευμένης διεθνούς εμπειρίας της Horwath HTL με την εγχώρια τεχνογνωσία της 15μελούς ομάδας συμβούλων της OCTANE καθώς και η έμφαση που οι δύο εταιρείες δίνουν στην πρακτική και ουσιαστική υποστήριξη των πελατών τους μας καθιστούν εξαιρετικά χρήσιμους συνεργάτες για την υποστήριξη θεσμικών πελατών, επιχειρήσεων και επενδυτών στην παραγωγή άμεσης υπεραξίας για τις τουριστικές τους δραστηριότητες.»

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την OCTANE στο 210.3617.190 ή στο info@octane.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΕΥΤΕΡΑ 13.03.2017

 

Με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ανέθεσε στην OCTANE Management Consultants την εκπόνηση αναλυτικού σχεδίου λειτουργικής αναδιάρθρωσης.

 

Το σχέδιο, το οποίο παραδόθηκε από την OCTANE και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, προδιαγράφει την μετάβαση της ΕΕΔΕ σε ένα νέο λειτουργικό μοντέλο με μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, ενίσχυση της εξωστρέφειας της εταιρίας και ψηφιοποίηση των διαδικασιών της και των υπηρεσιών που προσφέρει.

 

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της OCTANE, δήλωσε ότι «ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να συνεργαστούμε με έναν οργανισμό που έχει την ιστορία και την τεχνογνωσία της ΕΕΔΕ και που είναι τόσο σημαντικός για τη διάδοση, ανάπτυξη και προβολή των αρχών, των μεθόδων και της πρακτικής του σύγχρονου μάνατζμεντ. Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την εμπιστοσύνη του στην OCTANE και για την εξαιρετική συνεργασία.»

 

Η OCTANE είναι ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με 10ετή παρουσία στην Ελληνική αγορά και εμπειρία άνω των 300 έργων στρατηγικής, αναδιάρθρωσης και βελτιστοποίησης απόδοσης για πελάτες στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

 

Since its inception in 2007, OCTANE Management Consultants has grown fast to become a recognized consulting firm offering specialized, practical advice to companies and organizations in Greece and abroad.


During these 8 years we have successfully completed more than 200 strategy, reorganization, performance improvement and sales growth projects. OCTANE today consists of a team of 12 highly skilled and experienced professionals committed to adding value for our clients.


We are proud to say that 85% of our clients have returned to us for further assignments.


In Greece, OCTANE has continued to grow and expand despite the crisis, gaining the trust of major clients such as WIND Hellas, Phillip Morris International, ROLCO, the LOULIS Group, S&B Industrial Minerals, ERGO Insurance, OAED but also including several smaller companies and even startups.


In parallel with our growth in Greece, OCTANE in 2015 has gained a number of significant projects on an international level, including:

  • ·         the restructuring of a construction firm in Abu Dhabi
  • ·         a monthly market reporting project for one of the largest global hedge funds
  • ·         a feasibility study and business plan for a major new venture in Dubai
  • ·         a sales network improvement project for an Insurance firm in Turkey
  • ·         an acquisition support project for a major US-based investment fund


During the past 12 months more than 26% of our revenue came from international clients.


To further support our international growth we recently founded OCTANE Management Consultants LLC, an OCTANE subsidiary based in London, UK.


In order to celebrate OCTANE’s continuing growth, we are launching today our new corporate identity and logo signifying the strong bond we share with all our clients.


Octane's Website is now Online!